Be kategorijos

Kvepia Pasakom pataria – KĄ IR KAIP DEKORUOTI VESTUVĖSE?

Dažnai būsimi jaunavedžiai planuodami savo vestuves svarsto, ar verta pataupyti ir patiems dekoruoti šventę, ar patikėti šį darbą dekoratoriams. Iš tiesų abu variantai yra įmanomi – svarbu įvertinti savo galimybes ir nuspręsti, kokias erdves šventės vietoje norėtumėte papuošti. Interneto platybėse idėjų apstu, tačiau, ar tikrai yra būtina dekoruoti viską, ką mato akys?         Dekoratorius atlieka bene svarbiausią darbą kuriant vientisą šventės stilistiką. Jis derina ir pataria: kokią temą spalvas ir gėles pasirinkti bei kokias erdves šventėje reikėtų dekoruoti. Labai svarbu nuspręsti, apie kokią šventę jaunieji svajoja? Prašmatnų pokylį ar „rustic“ stiliaus šventę? Pasirinkus šventės tipą, dekorą reikėtų priderinti prie pobūvio vietos, metų laiko ir kitų aplinkybių. Gražūs papuošimai, išpuoselėtos erdvės bei išskirtiniai floristiniai sprendimai kuria ypatingą šventės nuotaiką. Labai svarbu, jog kiekviena dekoruojama vieta ar erdvė būtų stilistiškai viena su kita susijusi.  

Stalai

  Nesvarbu, maža ar didelė šventė planuojama, vestuvių pobūvis – pirmoji naujai sukurtos šeimos vakarienė pačių artimiausių žmonių apsuptyje! Todėl svarbu tinkamai nuspręsti, kaip turi atrodyti vaišių stalai. Kompozicijos turėtų būti arba aukštos, arba žemos – jos negali būti akių lygyje, kad svečiams netrukdytų matyti vienas kito.   Turėtumėte pagalvoti, ar maistas bus dedamas ant stalų – tuomet bus galima planuoti ir kompozicijų dydį. Pasirinkus furšetinio stiliaus vakarienę, gėlių kompozicijos ant stalų gali būti labai didelės ir užimti daugiau vietos. Jeigu maistas bus patiekiamas ant stalo, tuomet kompozicijos turėtų būti kuklesnes, kad sutilptų visi patiekalai.   Žvakės šventės vietai suteikia nepaprasto jaukumo. Kuo jų daugiau, tuo gražiau! Tačiau vertėtų atkreipti dėmesį ir į patalpos dydį – mažesnėje patalpoje daug žvakių gali įkaitinti orą, todėl vakaro eigoje svečiams bus labai tvanku.   Išskirtinėmis dekoracijomis galima papuošti ir jaunųjų stalą, kedės, pakabinti virš jaunųjų jų inicialus, kabinti lempučių užuolaidą ar kokią kitokią svyrančią kompoziciją.   Sėdėjimo planas ir vardo kortelės yra reikalingi, tam kad prieš pat šventinę vakarienę nekiltų chaosas – kas, kur ir prie ko sėdės. Sėdėjimo planą galima pateikti labai kūrybiškai, derinant jį prie kitų šventės papuošimų.   Nemažiau svarbus yra ir svečių miegojimo planas. Tai gali būti ir žaismingos kortelės su vardais, užkabintos ant durų rankenos.   

  Dekoras: „Kvepia pasakom“  

Saldus stalas

  Tai vienas pagrindinių vakaro akcentų, ant kurio patiekiamas jaunųjų tortas. Saldaus stalo apipavidalinimo galimybės šiandien yra išties neribotos. Viskas priklauso nuo jaunųjų bei šventės dekoratorių fantazijos. Pavyzdžiui, tortas ir visi kiti saldumynai patiekti ant senos skrynios arba ant modernių metalinių stovų ir t.t.   Svarbu atkreipti dėmesį į saldaus stalo dydį – jeigu planuojate turėti didelį desertų stalą, tuomet jau geriau užsisakykite daugiau skirtingų formų ir tipų desertų. Taip stalas atrodys įdomesnis, gausesnis ir bus lengviau jį užpildyti. Jeigu planuojate užsisakyti mažiau desertų, tada pasistenkite saldumynus dėti ant mažesnio stalo. Kartu su konditere turėtumėte derinti desertų stilių prie visos šventės stilistikos.  

  Dekoras: „Kvepia pasakom“  

Palinkėjimų kampelis

  Kol svečiai laukia Jūsų atvykstančių į šventės vietą, geriausias užsiėmimas jiems – palinkėjimų kūrimas! Dažniausiai jaunieji dar prieš šventę pasigamina palinkėjimų knygas ar korteles. Taip pat galima panaudoti drobę, ant kurios svečiai paliks savo pirštų antspaudus ar paruošti kryžiažodį, kuris butų susijęs su šventės kaltininkais. Šioje erdvėje populiarus ir momentinis fotoaparatas, kuris įamžins smagiausias vestuvių akimirkas.  

Dekoras: „Kvepia pasakom“

Sveikinimų-nuotraukų vieta

  Jauniesiems atvykus į pobūvio vietą, prasideda sveikinimai – svečiai įteikia dovaną ir įsiamžina su naujai sukurta šeima. Šiam ritualui reikalinga graži vieta. Sodybos dažnai puoselėja savo aplinką, todėl net ir pačioje šventės vietoje galima rasti gražų tiltelį, žydinti sodą, tvenkinį, kur gali vykti sveikinimai. Kitu atveju, šią erdvę gali sukurti dekoratoriai. Gėlių arka, vainikėliai, žibintai ir kitos detalės padės sukurti įspūdingą foną sveikinimams ir fotokampeliui.  

  Dekoras: „Kvepia pasakom“  

Terasos, lauko erdvių puošyba

  Kai vestuvės vyksta vasarą, visada norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke. Šventės vietoje galima rasti gražių erdvių maloniems pašnekesiams. Vertėtų apsvarstyti, ar sodybos erdves reikia dar papildomai puošti. Dažniausiai puošiamos yra terasos – jose pertraukėlių metu būriuojasi ir šnekučiuojasi svečiai. Terasas galima puošti lempučių girliandomis, žibintais, užuolaidomis ar net žalumos girliandomis.  

  Dekoras: „Kvepia pasakom“  

Vaikų erdvė

  Jeigu nusprendėte, kad šventėje bus vaikų – tuomet pasirūpinkite jų užimtumu. Vaikų stalas su spalvinimo knygelėmis, įvairūs stalo žaidimai, dėlionės ir t.t. Taip pat galite pasirūpinti ir animatore, kuri „užimtų“ vaikus, kol tėveliai dalyvaus šventėje. O jei vaikams išnuomosite pripučiamą batutą – jie Jūsų šventę tikrai prisimins dar ilgai!  

Vyrų  ir damų kampeliai

  Šiandieninėse vestuvėse dažnai kuriami damų ir vyrų pašnekesių kampeliai. Štai vyrų kampelyje, dar kitaip vadinamame vyrų baru, dažniausiai pateikiami cigarai, prabangūs gėrimai ar net užkandžiai. Moterų kampelyje pateikiami jų mėgstami gėrimai. Tiesa, prieš įrengiant tokius kampelius, reikėtų įsitikinti, jog jie tikrai reikalingi ir bus naudojami.  

  Dekoras: „Kvepia pasakom“  

Kitos svarbios erdvės

  Jaunieji gali pasikliauti savo fantazija ir puošti tai, kas jiems patinka bei atrodo reikalinga.  Pavyzdžiui, vestuvių dieną labai smagu pasidalinti prisiminimais, dar smagiau juos matyti ir jais pasidžiaugti. Galima atrinkti savo draugystės, šeimos nuotraukas ir pasidalinti jomis šventėje. Jei vestuvės vyksta rudenį, galite pasirūpinti, kad svečiai nesušaltų ir terasoje padėti krepšį su pledukais. Jei vestuvių kulminacijai ketinate daryti bengališkų ugnelių tunelį, šias ugneles galite pateikti gražiame kibirėlyje su naudojimo instrukcija. Jeigu sodyba įsikūrusi toliau nuo kelio – pasirūpinkite ir nuorodomis bei ženklais, kurie paaiškintų, kaip nuvykti iki šventės vietos. Prie įvažiavimo į šventės vietą įrenkite Jūsų vestuvių nuorodą, kad svečiai būtų tikri, jog atvyko būtent į Jūsų šventę.   Vestuvės – vienintelė ir nepakartojama dviejų žmonių meilės šventė. Norint išvengti netikėtų situacijų ir nereikalingų rūpesčių šventės dieną, siūlome užsisakyti vestuvių organizavimo ir dekoravimo paslaugas. Patikėkite šventę profesionalams, išpildykite savo svajones ir mėgaukitės kiekviena savo vestuvių akimirka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *